10 frågor till dj:n La Fleur: ”Tanken på att spendera all tid på musiken gjorde mig rastlös”

15 januari 2021

1. Hur skulle du beskriva din musik?

– House och techno. Lyssna på min senaste mix för DC10 Circoloco Radio så får du en bra uppfattning.

2. Varför flyttade du hem till Sverige?

– Efter nästan 13 år i Berlin flyttade jag hem till Sverige i maj 2020. Då hade jag redan känt hemlängtan ett tag och varit på väg tillbaka ett par gånger, men det var först i samband med corona som det uppstod ett tidsutrymme för att planera och genomföra flytten. Jag förstod att turnerandet nog skulle vara på paus rätt länge och tanken på att spendera all tid på musiken gjorde mig rastlös. I bakhuvudet fanns också en tanke på att jag skulle kunna hjälpa till på något sätt i denna nya situation vi alla befinner oss i.

3. Hur ser dina dagar ut just nu?

– Sedan ett par månader tillbaka jobbar jag som farmaceut på Karolinska Huddinge sjukhus där jag är dagligen besöker avdelningarna, ser över tillgången på läkemedel och stödjer vården. Resterande tid njuter jag av vardagslivet som jag numera har, samt ägnar så mycket tid som möjligt åt mitt kommande album som släpps i höst. Albumet bygger på material som har kommit till under lång tid och det känns kul att det har fått lov att ta den tid det behöver. Jag älskar den kreativa processen.

Sanna La Fleur Engdahl när hon jobbar inom vården.
Sanna La Fleur Engdahl när hon jobbar inom vården. Foto: Privat.

4. Hur började din musikaliska bana?

– Kärleken till musik föddes till stor del genom dansen, jag dansade balett under hela min uppväxt. Att röra sig till musik alltid har varit väldigt viktigt för mig och när jag hittade dansmusiken så var det en fullträff.

5. Du är utbildad farmaceut i grunden – hur har du använt dig av det i ditt musikskapande? Finns det några likheter?

– Kanske inte direkt, men mina universitetsstudier har definitivt påverkat mitt sätt att tänka och skapa. Min examen har också gett mig en känsla av frihet – om min musikkarriär inte går som planerat så kan jag alltid gå tillbaka och jobba som farmaceut. Jag trodde nog aldrig att det skulle hända, men så femton år senare kom corona…

6. Hur har pandemin påverkat dig jobbmässigt?

– Det har naturligtvis drabbat min dj-karriär väldigt hårt. Samtidigt har det blivit ett välkommet avbrott som gett perspektiv och en högre uppskattning för det jag haft när jag levt ”min dröm”. Min passion för musiken har också fått utrymme, jag känner mig mer kreativ nu och har hittat mycket mer skaparglädje.

7. Vad lyssnar du på just nu?

– Tystnaden.

8. Vad lyssnar du helst inte på?

– Oväntat nog är jag väldigt känslig för ljud. Jag störs lätt av höga ljud och vill gärna ha tyst omkring mig när jag inte jobbar med musik.

9. Vilket är ditt favoritljud?

– Min dotters ljud och oljud.

10. Vad ser du fram emot 2021?

– Ett lyckosamt år i förändring och utveckling. Att fira mitt skivbolag Power Plant som nyss fyllt 10 år samt att släppa mitt första album. Och så ser jag väldigt mycket fram emot att umgås närmare med alla mina nära och kära.

Läs mer om musik och fler texter av Kajsa Haidl

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: