ASAP Rocky kommer till Sverige

08 november 2019

Bolaget meddelar samtidigt att en del av intäkterna från konserten kommer att gå till en lokal välgörenhetsorganisation. Enligt Live Nations presskontakt Anna-Clara Olofsson rör det sig om FARR, Flyktinggruppernas Riksråd. Det är en paraplyorganisation för enskilda och grupper som arbetar för att stärka asylrätten.

ASAP Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, spelade tidigare i år på hiphopfestivalen Smash i Stockholm.

Senare samma kväll greps han misstänkt för misshandel av en 19-årig man. Artisten och två medarbetare dömdes i augusti för brottet och fick villkorlig dom.

”Efter ett enormt stöd från de svenska fansen återvänder han till Stockholm för en efterlängtad spelning för alla hans supportrar”‚ skriver Live Nation i pressmeddelandet.

ASAP Rocky har efter domen varit tystlåten om hur han ser på tiden i svenskt häkte och den efterföljande rättsprocessen. 

Hans svenska advokat Slobodan Jovicic sade dock kort efter att misshandelsdomen meddelats att han var övertygad om att artisten skulle komma tillbaka till Sverige.

– Ja, till hundra procent, sa Slobodan Jovivic då.

I en intervju tidigare i höst med modetidningen Vogue antydde också ASAP Rocky att han tänker kommentera mötet med det svenska rättsväsendet utförligare i den musik som han för närvarande arbetar med.

– Just nu jobbar jag på något som är väldigt efterlängtat, eftersom många vill veta hur jag känner inför hela den här situationen, sa artisten till Vogue.

ASAP Rocky gjorde i augusti, efter att han släppts från häktet, flera spelningar i Europa och USA. I oktober spelade han även på Rolling out loud i New York.

Artisten ses i dag, åtta år efter debuten med mixtapet ”Live. Love. ASAP” som en av världens största hiphopartister, med tre album och ett stort antal hitsinglar. Han ingår även i rapkollektivet ASAP Mob.

Flera svenska artister ska också medverka vid spelningen i Globen i december. Anna-Clara Olofsson säger till DN att det ännu inte är klart vilka artister det rör sig om, men att Live Nation kommer att släppa mer information framöver.

Läs mer: 

ASAP Rocky döms till villkorlig dom för misshandel

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: