ASAP Rockys livvakt motanmäler misshandel

12 juli 2019

Livvakten, som befann sig i ASAP Rockys sällskap under den misstänkta misshandeln som ägde rum i Stockholm, har gjort en motanmälan gällande misshandel och ofredande. Detta skedde i samband med ett polisförhör. Senast den 19 juli måste åklagaren besluta om åtal ska väckas i ärendet.

– Det finns moment som gör att det här ärendet är intressant, nämligen att det finns en provokation. Ett efterföljande av artisten och hans sällskap från offret, har åklagaren Fredrik Karlsson tidigare sagt till DN. 

Livvakten misstänktes inledningsvis själv för misshandel, men misstankarna avskrevs en dag senare.  

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det var den 30 juni som den misstänkte misshandeln ska ha ägt rum, det efter att artisten och hans sällskap uppger att de förföljdes av två unga män. Utöver ASAP Rocky själv, sitter två andra häktade skäligen misstänkta för misshandel.

ASAP Rocky lade efter händelsen själv upp ett par filmklipp på sitt Instagramkonto som visar hur två yngre män bråkar med artistens livvakt och sedan följer efter sällskapet, trots att de upprepade gånger ombeds att gå åt ett annat håll. Artisten skriver själv i en kommentar på sitt Instagramkonto att han är oskyldig.

Häktningen av ASAP Rocky har väckt uppmärksamhet internationellt, inte minst eftersom han var mitt uppe i en Europaturné som blev tvungen att avbrytas på grund av häktningen. Bland annat har artisten Tyga bojkottat Sverige under sin pågående turné för att visa sitt stöd gentemot ASAP Rocky. 

DN söker ASAP Rockys livvakts advokat. 

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: