Då släpps alla bidrag som tävlar i Melodifestivalen

30 november 2020

Som DN har berättat tog SVT i oktober det unika beslutet att ställa in Melodifestivalens turné 2021. I stället kommer samtliga deltävlingar, Andra chansen och finalen att direktsändas från en studio i Stockholm utan publik.

Tidigare år har SVT hållit en traditionsenlig presskonferens där man presenterat samtliga bidrag och artister som tävlar. I år gör man annorlunda. I år presenteras i stället ett bidrag i taget, mellan klockan 07 och 15, på Melodifestivalens digitala plattformar under tisdag, onsdag och torsdag.

De sammanlagt 28 bidragen kommer att släppas utan inbördes ordning. Deltävlingar presenteras vid ett senare tillfälle.

”På torsdag eftermiddag är alla artister officiella och jag är väldigt stolt över detta starka och spännande startfält. Det dunkar, glimrar och vrålar. Och det kommer att utspelas många tävlingar i tävlingen som inte är lik något annat år”, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent, i ett pressmeddelande.

I vanlig ordning har uppladdningen inför nästa års största musikfest kantats av förhandsspekulationer. Enligt Aftonbladet, som har tippat 26 av 28 medverkande, kommer bland annat Danny Saucedo och Eric Saade att återvända till Melodifestivalen i år, såväl som förra årets guld- och silvermedaljörer The Mamas och Dotter.

Läs mer:

SVT slopar könskrav i Melodifestivalen

Så förändrar pandemin nästa års Melodifestival

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: