DN:s Nicholas Wennö väljer veckans tre bästa tv-serier

08 november 2019

Bild 1 av 2 Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason i ”Älska mig”.

Foto: Viaplay

Bild 2 av 2 Josephine Bornebusch och Sverrir Gudnason i ”Älska mig”.

Foto: Viaplay

”Älska mig” (Viaplay)

Med: Josephine Bornebusch, Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Gustav Lindh m fl

Josephine Bornebusch är årets utropstecken i den svenska serievärlden. Hon har inte bara skrivit och regisserat årets klart bästa svenska tv-serie. Tillsammans med Sverrir Gudnason utgör hon också årets mest älskvärda kärlekspar. Det underbart neurotiska vardagsdramat ”Älska mig” skildrar modern kärleksjakt och trassliga familjerelationer med ett stort bultande hjärta. En utsökt blandning av humor och vemod, ångest och endorfiner. 

Läs mer: Josephine Bornebusch i DN-intervju: ”Jag har ingen att skylla på om serien blir nedskriven” 

Kathryn Hahn i ”Mrs Fletcher”. Foto: HBO

”Mrs Fletcher” (HBO Nordic)

Med: Kathryn Hahn, Jackson White, Owen Teague, Katie Kershaw m fl

Singelmamman Eve Fletcher har vant sig vid att leva för andra; sin enda son Brendan, sin tidigare make, patienterna på äldreboendet. När Brendan (Jackson White) lämnar boet för college sitter hon plötsligt ensam i sin spatiösa förortsvilla. Hennes plötsliga intresse för porrsurfande blir en katalysator för en dramakomedi som kretsar kring dejting, identitetssökande och existentiella frågor. Baserad på Tom Perrottas roman. 

Simon J Berger som finansmannen Adam i ”Exit”. Foto: NRK

”Exit” (SVT play)

Med: Simon J Berger, Agnes Kittelsen, Pål Sverre Hagen m fl  

”Man ska aldrig underskatta kapital, energier och mindervärdeskomplex”, säger en av de uttråkade finansvalparna i ”Exit”. Nej, uppenbarligen inte. Øystein Karlsen, skaparen till den skruvade succékomedin ”Dag” är tillbaka med en mörk näringslivssatir om hedonistiska norwegian psychos – toppat med en svensk finansbrat (Simon J Berger) – som bland annat snortar kokain och har sex med prostituerade innan de går hem till familjen. En indiskret underhållande norsk komedi som bygger på verkliga vittnesmål från Oslos businessvärld och bäst intages i lagom dos. 

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: