Efter Josefin Nilsson-dokumentären: Kulturministern kallar Dramaten till möte

25 mars 2019

Dokumentären ”Älska mig för den jag är” hade premiär på SVT Play i fredags. I den framkommer att den framlidna sångerskan och skådespelerskan Josefin Nilsson under 90-talet misshandlades av sin dåvarande partner. Partnern i fråga arbetar som skådespelare på Dramaten, vilket föranlett kritik mot teatern som därefter ställt in en pjäs.

I ett inlägg på Instagram sällar sig kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) nu till dem som vill visa sitt stöd för Josefin Nilsson. Amanda Lind skriver att dokumentären om artistens liv har berört henne djupt.

”I morgon kommer jag att träffa Dramaten och framöver även våra andra nationalscener. Jag kommer att fortsätta följa vårt förslag som just nu utreds om sanktioner mot arbetsgivare som nonchalerar övergrepp. Jag kommer fortsätta kräva att nationalscenerna synliggör sitt arbete mot sexuella trakasserier”, skriver ministern i inlägget.

Dramatens styrelseordförande Ulrika Årehed Kågström sade tidigare på måndagen till DN att hon har förståelse för de reaktioner som dokumentären väckt. Hon anser att teaterledningen tagit fram ett ambitiöst program för att hantera de frågor som lyfts i samband med metoo-vågen, men att det finns mer att göra.

Dagens Nyheter har sökt Amanda Lind.

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: