EKG: Jag är inte riktigt redo än

18 maj 2019

Det är att överdriva att säga att tidningen kom med en smäll. Riktigt så högljudd var inte landningen på hallmattan, men när jag böjde mig ner för att plocka upp tidningen kändes det ändå som en riktig käftsmäll.

Den inplastade publikationen jag höll i min hand var nämligen PRO-tidningen. Det kändes, från fötterna till hjässan.

PRO-tidningen går väl bara till pensionärer, var min första tanke. Där är jag inte än så därför var min andra tanke att de hade lagt tidningen i fel brevinkast.

Kunde tidningen möjligen vara avsedd för husbonden var tanke nummer tre, men han har ju varit pensionär i ett decennium och inte fått något nummer av denna tidning tidigare så det kunde ju inte heller stämma.

Jag vände på tidningen för att kolla och där stod det mycket riktigt mitt namn.

Tro inte att jag har något emot PRO, tvärtom, jag har hållit föredrag för PRO:are och det var jättetrevligt på många sätt, men jag känner att jag inte är riktigt där – än.

Fast egentligen borde jag inte vara så förvånad över det brevbäraren kom med. De senaste månaderna har det kommit åtskilliga vita kuvert från olika avsändare med uppmaning om att meddela vilket konto jag vill ha pensionen insatt på.

Den frågan är inte svårt att svara på. Däremot frågorna om när utbetalningen ska börja, hur många år jag vill ha pengarna utbetalda på etc. Hur sjutton ska man svara på det?

Jag har visserligen börjat vänja mig vid att höra mig själv säga: ”Du vet, jag fyller ju 65 i sommar”. Jag skrev börjat vänja mig. Jag är inte riktigt där än, men visst blir jag glad om jag får en replik på ovanstående av typen: ”Nämen inte är väl du så gammal?” eller ”Du ska väl inte sluta jobba?”.

På det första brukar jag svara: Jo, så är det. På den andra: Nej, så är det inte.

För det är en sak att jag om drygt 100 dagar kan åka billigare i kollektivtrafiken – förutsatt att jag har legitimerat mig för att få en lägre taxa när jag fyller på min ”reskassa”, en annan att jag ska börja kalla mig själv pansjo – när den dagen kommer.

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: