EKG: Om man inte har kan man kanske låna

23 mars 2019

Egentligen hade jag inte tänkt skriva något mer om mina gamla kassettband, men jag kan inte låta bli. Inte efter det gensvar jag fick efter mitt kåseri för två veckor sedan.

Då berättade jag om hur svårt det var att få tag i en gammal hederlig kassettbandspelare så att jag kunde lyssna på de där banden jag hade spelat in.

Banden med musik var inga problem eftersom jag har skaffat Spotify och glädjande nog kunnat spela in låtarna på nytt - i samma ordning som på kassettbanden eftersom jag skrivit så noga på omslaget vad banden innehåller.

Visst är det bra märkligt med gamla inspelningar. Jag kommer ihåg den inbördes ordningen på låtarna trots att det har gått sisådär 35-40 år sedan jag spelade in dem och det har säkert gått 20 år sedan jag hade en så kallad walkman i min ägo. Undrar för resten vart den tog vägen?

I ärlighetens namn ska jag erkänna att jag redan hade införskaffat en inspelningsmackapär (eller så kallad analog-digital USB-omvandlare) när jag skrev mitt kåseri, men tänkte att det kanske var flera som var i samma situation. Jag hade aldrig kunnat drömma om ett sådant engagemang från läsekretsen.

Lars skrev att han träffats av mitt kåseri om rensning av allt diverse som man har samlat på sig med åren. Skönt att höra att jag inte är ensam.

Hursomhelst tipsade han om Myrorna, som lär ha dylika apparater av olika storlek och årsmodell.

Jan i Eskilstuna har en apparat som går både på el och batteri som han sa sig vara villig att låna ut. Åke erbjöd sig att sälja sin till mig för några hundralappar.

Ola skrev kort och gott ”Jag har om du behöver”. Flera andra har tipsat om var man kan köpa en apparat för en hyggligt billig penning för att föra över dyrgriparna till modern teknik och det har jag också gjort.

Gunnel erbjöd sig varken att låna ut eller sälja sin spelare. Däremot skickade hon en bild föreställande en vackert mörkblå kudde med glittrande inslag. Gunnel tipsade om att man får den effekten om man väver in inslag av gamla kassettband.

Tack för tipset, Gunnel, men då uppstår nästa problem: jag äger ingen vävstol.

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: