Felicity Huffman döms till fängelse efter muthärvan i USA

13 september 2019

Felicity Huffman betalade motsvarande 140.000 kronor för att hennes dotter skulle få bra resultat på sitt SAT-test, motsvarande ett slags högskoleprov. 

Nu har skådespelaren dömts till 14 dagars fängelse efter muthärvan, där ett femtiotal personer är inblandande, rapporterar CNN. Bland de anklagade finns 23 utpekade skådespelare. ”Desperate Housewives”-skådespelaren är den första skådespelaren att dömas i muthärvan. 

Skådespelaren, som tidigare har erkänt brottet, döms också att betala motsvarande 288.000 kronor i böter och 250 timmars samhällstjänst samt skyddstillsyn i ett år.

Åklagaren hade yrkat på minst en månads fängelse, medan advokaten tyckte att det räckte med böter och villkorlig dom. Felicity Huffman hade maken och skådespelaren William H Macy vid sin sida. Han ska ha känt till brottet, men har av okänd anledning inte åtalats i härvan.

Det organiserade fusket arrangerades av Wiliam Rick Singer sedan 2011 och han erkänner sig själv skyldig.

”Huset fullt”-skådespelaren Lori Loughlin är också anklagad och ska ha betalat 4,6 miljoner kronor för att få in sina två döttrar på ett elituniversitet. 

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: