Fem låtar att hålla koll på i kvällens semifinal 2

16 maj 2019

Schweiz. Luca Hänni – ”She got me”

Detta är ett av årets handfull försök att göra en ny ”Fuego” (förra årets andraplats) – och ett lyckat sådant. Luca Hänni dansar proffsigt och har den sprattligt dumglada energin hos en entusiastisk golden retriever, och låten är en pigg somrig lättviktig dänga. Låten har tippats vara med i toppstriden, men mycket hänger på hur Hänni sjunger live.

Ryssland. Sergej Lazarev – ”Scream”

Ryssland ryktas vara ruskigt sugna på en vinst, och har skickat fram Eurovision 2016-trean (och tittarfavoriten) Sergej Lazarev för att göra ett nytt försök. Den här gången med en dramatisk musikalballad – kanske i sig inte en fantastisk musikalisk upplevelse, men i kombination med en dyr scenshow där Lazarev multipliceras på skärmar är det absolut en segrarkandidat.

Norge. Keiino – ”Spirit in the sky”

Norge bjuder på en riktigt skamlös schlagerkitschfest – norrsken! eurodisko! i den officiella videon har trion kattöron byggda av hår! – och den jojkade refrängslingan har en viss retrohärlig joie de vivre. Scenshowen består av generöst fläskigt eldsflammepyro samt en tjock tung matta rök. Inget som har i slutstriden att göra, men uppiggande roligt.

Nederländerna. Duncan Laurence – ”Arcade”

Ännu en av årets favorittippade låtar får plats i den här semifinalen – Nederländerna har toppat tippningslistorna i flera månader med den här lågmält snygga balladen. Att satsa på konceptet ”avskalat” (Duncan Laurence vid flygel i blått ljus) i kombination med ballad kan i de här sammanhangen slå åt båda håll – antingen blir det nervigt och innerligt, eller bara tråkigt.

Azerbajdzjan. Chingiz – ”Truth”

Exakt hur Chingiz liveframträdande blir är ännu oklart, men det verkar hemskt lovande: det ska bland annat inkludera robotar, laser, och riktigt dyra och lyxiga cgi-effekter. Låten är perfekt släpigt producerad och till stora delar framförd i stilig soulig falsett. Azerbajdzjan har kommit smygande lite från sidan och gjort en försiktig men välförtjänt klättring i oddsen.

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: