Fredrik Backman får årets Piratenpris

20 maj 2019

I vanlig ordning är det vid det gamla pumphuset i skånska Vollsjö, Fritiof Nilsson Piratens födelseort, som pristagaren tillkännages, och i år är det alltså författaren Fredrik Backman som tilldelas priset.

– Det är kutym att berätta hur det känns när man får ett pris, och jag säger som Gösta Ekman sade när han tilldelades Piratenpriset: ”Mycket mallig”. Framför allt för att jag får stå på samma lista som Gösta Ekman och inte minst en lång rad fantastiska svenska författare, säger Fredrik Backman.

– Jag har svårt att se att jag har gjort mig förtjänt av att vara i deras sällskap, men hoppas på att ägna många år åt att försöka.

Piratenpriset har delats ut sedan 1989 till kulturpersonligheter som har verkat i Fritiof Nilsson Piratens anda. Bland pristagarna finns Lars Molin, Viveca Lärn, Kristina Lugn och Gösta Ekman.

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: