”Game of thrones”-stjärnan om kritiken mot serien: ”Respektlöst”

21 maj 2019

Fantasyserien på HBO har dragit rekordpublik under den avslutande säsongen; det sista avsnittet som sändes natten mot måndagen beräknas ha slagit rekord efter att ha setts av nära tjugo miljoner tittare på plattformen, rapporterar Variety. 

Serien har dock under slutsäsongen kritiserats hårdare än tidigare och i maj startades en namninsamling med kravet att skrivs om och spelas in på nytt. Målet från initiativtagarna har varit att få en mer tillfredställande handling: ”Serien förtjänar en rimlig sista säsong”, står det i förklaringen till uppropet.

Läs mer: Nytt misstag i ”Game of thrones” – plastflaska syns i sista avsnittet 

En av skådespelarna, Sophie Turner, kommenterade på måndagen de negativa reaktionerna i en intervju med New York Times. Hon, som inte säger sig vara förvånad över kritiken, menar att det alltid finns tittare med egna idéer om vilket slut de vill se.

– Grejen med ”Game of thrones” som varit fantastisk är det faktum att historien alltid tagit många olika galna vändningar, säger Sophie Turner, och fortsätter senare:

– Alla dessa namninsamlingar och sådana saker, jag tycker det är respektlöst mot personerna på produktionen, manusförfattarna och serieskaparna som arbetat outtröttligt de senaste tio åren, och elva månader med att spela in den sista säsongen. Så många personer har jobbat så hårt, och det är respektlöst när folk smutskastar det bara för att det inte är vad dem vill se, säger Sophie Turner.

Greta Thurfjell: Därför blev ”Game of thrones”-slutet en besvikelse 

00:59. Det allra sista avsnittet av tv-serien ”Game of thrones” har sänts – här är en av världens största serier i bilder.

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: