Greta Thunberg på omslaget till Time Magazine

16 maj 2019

”Hon såg sin makt i oss, och vi såg i vår tur vår makt i henne”, skrev Time i samband med att Greta Thunberg tog plats på tidskriftens topp-hundra-lista, som presenterades i april. Klimataktivisten, som under året uppmärksammats världen över, får nu en än mer framträdande plats i den anrika tidskriften.

Omslaget till nästa nummer, som offentliggjordes på torsdagen, är en bild av Greta Thunberg. I ett längre reportage beskriver tidskriften hennes resa, från dess att hon i fjol klimatstrejkade ensam i Stockholm, till att vara frontfiguren för en global rörelse och hyllas av flera världsledare. ”Jag brukade nästan aldrig prata på lektionerna med mina klasskompisar. Men nu talar jag till hela världen”, säger Greta Thunberg till Time.  

Hon beskriver i texten också sitt stora budskap: ”Jag tror att när vi väl börjar bete oss som att vi är mitt i existentiell kris, då kan vi undvika en klimatkollaps. Men möjligheten att göra det varar inte länge. Vi måste börja idag”‚ säger Greta Thunberg till tidskriften, som följt henne och fadern Svante Thunberg under en tågresa från London till Stockholm.

https://twitter.com/TIME/status/1128978472620240896

Läs mer: Så byggde Greta Thunberg en global klimatrörelse 

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: