Häktade Yasin om misstankarna: ”Jag är oskyldig”

17 januari 2021

22-årige Yasin Abdullahi Mahamoud, känd under artistnamnet Yasin, sitter sedan början av januari häktad misstänkt för stämpling till människorov. Han misstänks vara inblandad i kidnappningen av en annan känd svensk artist förra året.

Yasins advokat har tidigare meddelat att artisten nekar till brott. Artistens inställning till misstankarna framgår också av det inlägg som publicerades på hans Instagramkonto på söndagen:

”Jag var oskyldig då, och jag är oskyldig nu, det är inte första gången jag hör fyrverkerierna välkomna det nya året från en cell, det är inte första gången ja firar min födelsedag med knäckebröd och smör”‚ står det i inlägget. Där framgår också att Yasin det närmsta dygnet planerar att släppa ny musik.

Det är inte känt om det är Yasin själv som har publicerat inläggen under söndagen, eller om det är någon annan som styr kontot. Inlägget har under söndagen lagts upp i två olika versioner, då det första (som innehöll en bild på ett pass) togs bort av Instagram då det bröt mot sekretessriktlinjer om att kopior på id-handlingar inte får publiceras.

Yasin Abdullahi Mahamoud är tidigare dömd för brott. 2018 dömdes han till två år och tre månaders fängelse för grovt vapenbrott, ett straff han avtjänat.  Han är i dag en av Sveriges mest strömmade artister, nominerad till årets artist på musikgalan P3 Guld och flera av låtarna har nått topplistorna det senaste året.

Sammanlagt är elva personer misstänkta för inblandning i kidnappningen av den kända artisten under våren 2020. Flera av de misstänkta hör till det kriminella Vårbynätverket, men några har kopplingar till andra kriminella grupperingar.

Åklagaren Anna Stråth har tidigare beskrivit ärendet som mycket allvarligt. Fallet innehållet många olika delar, och en viktig del av bevisningen är den information som polisen tagit del av efter att franska myndigheter lyckats ta sig in servrarna till den krypterade mobiltjänsten EncroChat.

Läs mer: En av landets mest strömmade artister misstänks ligga bakom kidnappning av kollega

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: