Han har fyllt salarna på ABF i två decennier – nu slutar han

22 maj 2019

Du har tillsammans med Göran Eriksson under två decennier fyllt salarna på ABF på Sveavägen. Hur gick det till?

 – Vi har, tror jag, erbjudit ett omväxlande program, aktuella samhällsfrågor blandat med kulturprogram. Vi har också haft ett antal internationellt kända forskare och kulturpersonligheter. Demokratins problem och läget i de olika EU-länderna har varit närmast stående inslag. Allt tillsammans har intresserat människor med olika intressen – ABF publiken skiftar. 

Vad är du gladast över?

– Till exempel när vi fyllde salarna med en serie program om finanskrisen, eller när jag lyckades värva den världsberömde ekonomen Daniel Rodrik till en föreläsning. Eller Jan Werner Müller om populism förra året. Men också för det årliga arrangemanget ”Litteraturens långa natt”, efter tyskt föredöme. Och nu senast att den rena bildningsserien ”Möte med klassiker”, där bland andra Horace Engdahl och Åsa Moberg medverkade, drog bra med folk.

Vad kommer att hända på ABF när ni två nu slutar?

– Ja, jag hoppas på det bästa och att man också i fortsättningen kommer ordna kvalificerade program i den tradition och praxis som skapats av Göran Eriksson och Bengt Göransson och i vars anda jag arbetat.

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: