Hon får årets Birgit Nilsson-stipendium

21 februari 2020

Emma Sventelius från Lund har spelat roller som Suzuki i ”Madama Butterfly” och Carmen i Malmö Operas turnéversion. Nu får mezzosopranen årets Birgit Nilsson-stipendium, vars prissumma i år har fördubblats. En anonym givare har möjliggjort att priset höjts från 100.000 till 200.000 kronor.

Numera är Emma Sventelius en del av ensemblen på Theater Bonn i Tyskland, där hon sjunger roller som Octavian i ”Rosenkavaljeren” av Richard Strauss och Cherubino i ”Figaros bröllop” av Mozart. Hon har också arbetat med nyskriven konstmusik. I pressen har hon bland annat hyllats som ”en ung, bärig, klangrik mezzo som antagligen kommer att utvecklas till något verkligt stort”.

Birgit Nilsson-stipendiet har i åtta år delats ut på Malmö Opera, men flyttar nu hem till Bjäre igen. Stipendiet delas ut i Västra Kastrups kyrka, den 7 augusti, i samband med Birgit Nilsson-dagarna som pågår mellan 3 och 9 augusti. Årets upplaga är den största hittills, där Anne Sofie von Otter håller en masterclass för unga sångare, och Emma Sventelius ger en stipendiekonsert.

Läs mer: Birgit Nilssons stipendium år 2019 till tenoren Joel Annmo

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: