”Idol” görs om radikalt – ”Levande dygnet runt”

24 september 2021

Glöm resultatshower efter nyheterna – från och med nu förlänger ”Idol” röstningstiden med en hel vecka. Det innebär att deltagarna får veta först veckan därpå om de har tagit sig vidare i tävlingen. Den som tvingas lämna får inte kliva upp på scenen med sitt redan inövade nummer.

– Vi har tyckt att det har varit tråkigt att vi har ett program som bara lever 2,5 timmar på fredagar. Vi tror att programmet kan brinna ännu mer, vi vill få fart på hela veckan, säger programledaren Pär Lernström till TT.

Syftet är också att skapa en mycket mer dramatisk underhållning, säger han.

– I stället för fem minuter drama får vi jättemycket drama vid tolv tillfällen under den första fredagsfinalen. Vi får spänningen och den där nagelbitarstunden som vi älskar, och som jag tror att tittarna tycker är härlig, säger han.

Enligt honom har produktionen bakom musikprogrammet under flera år planerat för hur man kan förändra tävlingsformatet för att få fart på det hela veckan.

– Vi vill se till att folk som kanske har småbarn, eller som vill göra någonting annat på fredagarna, kan titta kanske söndagseftermiddag eller onsdagsförmiddag, och att man fortfarande kan påverka resultatet, säger Pär Lernström.

Så det är mer anpassat till strömningsåldern?

– Det är anpassat efter vad vår publik vill ha. Om man jämför oss med andra fredagsunderhållningar av lägereldskaraktär tror jag att vi har ett större behov av att vara levande längre än bara fredagarna. Vi ser redan nu ett engagemang som sträcker sig längre än fredagar, men jag tror att vi kan förstora det här.

Hur kommer det här påverka deltagarna?

– På ett sätt kanske det påverkar dem, man är ju mer eller mindre nervöst lagd. Ett sådant här moment kan ge effekter där. Men för deras del tror jag inte att det är så stor skillnad. Det är en pärs att sitta där och vänta, däremot tror jag att det är lika jobbigt som det har varit tidigare, säger Pär Lernström.

Läs mer om musik

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: