Kanye West och Jay Z återförenas – men albumet dröjer

23 juli 2021

Tidigare i veckan bekräftade Kanye Wests skivbolag att ett nytt album, döpt till ”Donda” efter Kanye Wests bortgångna mamma, skulle se dagens ljus på fredagen. Det är det första albumet sedan ”Jesus is king” från 2019 och det första sedan skilsmässan från Kim Kardashian.

Kim Kardashian och parets fyra barn var också på plats på torsdagskvällens förhandspremiär av skivan, som ägde rum på en arena i Atlanta. Enligt uppgifter ska omkring 42 000 personer ha köpt biljett till det utsålda evenemanget, som hade utlovad starttid klockan åtta och streamades live på Apple Music.

Kvällens huvudperson dök dock inte upp förrän nästan två timmar senare. Under den knappa timme som albumet spelades vandrade han runt på arenans golv, i orangeröda kläder och omgiven av rök, men han uppträdde inte själv och sade ingenting till publiken.

Av albumets många gästartister – Pop Smoke, Travis Scott, Pusha T, Lil Baby med flera – har den forne samarbetspartnern Jay Z blivit mest uppmärksammad. Jay Z:s ljudtekniker Young Guru twittrade att hans vers spelades in under torsdagseftermiddagen, bara timmar innan lyssningsevenemanget skulle börja.

Men trots att albumet utlovats till fredagen finns det ännu inte att lyssna på strömningstjänsterna. Det är inte första gången Kanye West skjuter upp ett albumsläpp – ”Donda” skulle från början ha kommit redan förra sommaren, och innan dess fanns planer på ett album vid namn ”God’s country” som aldrig nådde offentligheten.

Läs mer om musik

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: