Katy J Pearson bubblar av kreativitet

26 november 2020

Vill man vara en onödigt generellt kamdragande kan man hävda att singer/songwriter-genren befolkas av en del utövare som varken är mycket till sångare eller låtskrivare. Katy J Pearson från Gloucestershire är däremot i allra högsta grad både och. Så det räcker och blir över. Den utsökta rösten glider utan ansträngning mellan ett nashvilleifierat Belinda Carlisle-vibrato och den fritt flygande naturkraften hos en Stevie Nicks i högform, utan att för en sekund låta osjälvständig.

Låtarna hon skriver är för genren ovanligt direkta, ständigt med ena foten intrasslad i den brittiska folkpoppens intrikata rotsystem, samtidigt som den andra försöker ta ett jättekliv över Atlanten för att landa någonstans i den amerikanska södern.

Efter att ha fastnat i musikindustrins allra mest nedbrytande kugghjul med sitt förra band Ardyn låter solodebuten ”Return” på Heavenly – skivbolaget som på senare år blivit närmast experter på att förlösa artister som inte riktigt hittat rätt tidigare, men tveklöst har potential – närmast överlyckligt frisläppt. Var och varannan låt liksom bubblar av kreativitet på det där sättet som det kan göra när någon fått en andra eller, kanske snarare, sin första riktiga chans. Katy J Pearson visar att hon förtjänar den med eftertryck.

Bästa spår: ”Beautiful soul”

Läs mer om musik och fler texter av Mattias Dahlström

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: