Marilyn Manson vill att sexbrott ska ogillas

29 juli 2021

Esmé Bianco lämnade i april in en stämningsansökan mot Manson, som egentligen heter Brian Warner. I den hävdade hon att rocksångaren under deras förhållande 2011 ska ha använt sig av droger, våld och hot om våld för att tilltvinga sig sex. Han ska också ha piskat, bitit och skurit henne.

Mansons advokater lämnade på onsdagen in en skrivelse till rätten i ett försök att få fallet gällande Bianco ogiltigförklarat.

”Utan ett uns av bevis till stöd för deras anklagelser, försöker målsägaren och hennes medkonspiratörer desperat att smälta samman bilden och artisteriet av Warners chockrock-scenpersona Marilyn Manson med fabricerade historier om övergrepp”, står det i rättsdokumentet.

De hävdar också att anklagelserna om övergrepp mot Bianco faller utanför den då gällande preskriptionstiden. Enligt skrivelsen ”löpte de ut under den tidigare gällande preskriptionstiden” och inte under den nuvarande lagen ”Phoenix Act”, som både Bianco och skådespelaren Evan Rachel Wood hjälpte till att få till stånd. Skrivelsen hävdar därmed att den nya förlängda preskriptionstiden inte gäller för Mansons påstådda övergrepp mot Bianco.

Tidigare har även skådespelaren Evan Rachel Wood anklagat Marilyn Manson för misshandel och grooming, som enligt henne ska ha skett när de var ett par.

Totalt har fyra kvinnor stämt Marilyn Manson.

Läs mer:

En fjärde kvinna stämmer Marilyn Manson

Game of Thrones-stjärna stämmer Marilyn Manson

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: