Mauro Scoccos fans kommer att jubla över nya albumet

02 juni 2020

Att han är så värdig, efter nästan ett decenniums tystnad och 57 år fyllda, värmer mest av allt. Egentligen förvånar det inte. Knappt någon svensk popartist har så stark integritet som Mauro Scocco. Han är som naturligt begåvad med en förmåga att kunna se sig själv utifrån, och samtidigt alltid lyckas låta genuin. ”Den stora glömskan” är inget undantag från regeln.

Den har beskrivits som en skilsmässoskiva, och visst vilar den tungt i en berättelse om återhållen sorg och uppbrott. Men stilvalen är bitterljuva snarare än ångestridna. Snirkliga stråkarrangemang, mjuka pianoslingor, Mauros röst som är äldre men fortfarande sjunger om broar som brinner. Här finns inspirationen från de gamla soulklassikerna, men också referenser till den egna pophistorien, inte minst i Markus Krunegård-producerade ”Långt härifrån”. Den mest akuta relevansen för samtiden saknas måhända, ingen upptäcker Mauro Scocco här. Men pondusen med vilken han fortsätter att utveckla sitt artisteri kompenserar. Fansen kommer att jubla.

Bästa spår: ”Drottningen av Skanstull”

Läs fler skivrecensioner av Sara Martinsson till exempel om hur Lady Gagas campighet får Elton John att verka återhållen

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: