Nästan alla program på P3 läggs ned

10 oktober 2019

Under torsdagsförmiddagen fick alla anställda på P3 ett mejl. Där meddelades att stora omstruktureringar är att vänta för public service-kanalen. 

De flesta av de program som i dagsläget finns med i tablån för P3:s linjära sändningar kommer att försvinna. I stället blir formatet mer flytande. Tablån fylls från och med januari av fyra större pass på vardagarna som går in i varandra och sänds om lott. Därmed luckras redaktionsgränserna upp. 

– Vi vill inte ha program med murar runt sig. Det ska inte spela någon roll om du kommer in klockan 11 eller klockan 15. Det blir inte lika mycket ”hej och välkommen”, utan vi vill i stället att P3 ska bygga på en gemensam tanke över hela dagen, säger Cajsa Lindberg, biträdande programdirektör med ansvar för utbudet på Sveriges Radio.

Ett program som dock inte försvinner är ”Morgonpasset i P3”.

– ”Morgonpasset” är ett väldigt starkt varumärke som lyssnarna älskar och därför vill vi behålla det, även om det också kommer att förändras och anpassas. 

P3 – som tidigare har varit Sveriges Radios ungdomskanal med en målgrupp mellan 15 och 35 år – kommer nu att bli en radiokanal för musikintresserade och samhällsintresserade, oavsett ålder. Musikjournalistiken får en mer betydande roll i nysatsningen.

– När Sveriges Radio valde att rikta en kanal mot unga så såg mediebranschen annorlunda ut. Nu vill vi erbjuda en radiokanal som inte definierar sig efter en ålder, utan som i stället blir en kanal för den musiktörstande och samhällsintresserade lyssnaren.

Anledningen till de stora förändringarna är den nedåtgående lyssnartrenden som har pågått under en längre tid. Färre och färre lyssnar på P3:s FM-sändningar. Nu hoppas Cajsa Lindberg att det nya formatet ska locka fler nya lyssnare. Samtidigt fortsätter P3:s satsning på poddar. 

Det hade varit ansvarslöst om vi inte tog det på allvar

– Vi har poddar i den absoluta framkanten och som toppar listorna. Det vill vi fortsätta att utveckla. 

– Samtidigt ser vi att P3 de senaste åren har förlorat lyssnare i den linjära kanalen. Det hade varit ansvarslöst om vi inte tog det på allvar, betonar hon.

Innebär detta att anställda kommer att sägas upp med tanke på att det inte blir några uttalade program?

– Alla kontrakt som finns gäller. Ingen sägs upp. Sedan kan det vara så att vissa kommer att få andra arbetsuppgifter.

Är de anställda oroliga? 

– Jag har den största förståelse om de känner sig oroliga med tanke på all ny information. Vi låter dem smälta detta och det finns en öppen dialog med medarbetarna. 

– Planen är att det nya formatet ska sjösättas i januari, men vi vill ha med oss medarbetarna i den här processen. Vi kommer i framtiden också som vanligt att ha sändningar från ute i landet. Där är läget oförändrat.

Johanna Lindblad Ahl, ordförande för Journalistklubben vid Sveriges Radio, menar att diskussionerna mellan facket och Sveriges Radio har varit konstruktiva. 

– I våra möten har det inte varit en känsla av att ”nu ska det göras av med folk”. Det handlar om att göra bättre radio som passar dagens mediebrus. Jag upplever att P3 är måna om att personalen får god information och att så många som möjligt ska få fortsätta. 

– För oss i Journalistklubben är det viktigt att det här inte innebär någon större personalförändring. Vi har 20 tillsvidareanställda på P3. Att de ska få jobba kvar är vårt huvudfokus. 

Lindblad Ahl betonar dock att hon förstår den eventuella oron hos P3:s medarbetare.

– Hos P3 är det 37 stycken runt om i landet som har en anställning kopplad till ett program. Och det kommer att finnas en oro hos dem. Vårt mål är att de ska omhändertas och få fortsatta jobb. Vi tycker inte om osäkra anställningar men vi försöker bena i vad de här förändringarna innebär för dem. Vi har försökt att framhäva att de ska få arbeta på andra delar av företaget om det inte blir på P3. 

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: