Norskt bokförlag ändrar omslag efter kritiken mot ”Scener ur hjärtat”

20 juni 2019

I Danmark kritiserades boken för att layouten och marknadsföringen var vilseledande, något som gjorde fler kritiker irriterade

Det framstod, menade kritikerna, som att boken enbart var skriven av Greta Thunberg, rapporterade tidningen Politiken. Men boken är skriven av hela hennes familj, i synnerhet hennes föräldrar Malena Ernman och Svante Thunberg. 

Även i Norge har det riktats kritik mot hur boken marknadsförts, något som vållat debatt i flera tidningar. Aftenposten rapporterar nu att det norska bokförlaget Cappelen Damm gör likt det svenska förlaget och sätter Malena Ernman som huvudförfattare.

Svante Thunberg skrev i slutet av maj i en kommentar till DN att alla fyra i familjen har skrivit boken tillsammans och att alla fyra har copyright på den. Han uppgav samtidigt att man inte är involverade i hur boken marknadsförs, eller vilka omslag eller vilken layout som förlagen använder. 

”Det som varit absolut viktigast för oss, det som vi lägger all kraft på att förmedla, är att vartenda öre som vi tjänar på den här boken går till välgörenhet via en stiftelse i Beatas och Gretas namn”, skrev Svante Thunberg till DN.

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: