Radiohead blev hackade – släpper stulen musik

12 juni 2019

Radiohead släpper demoversioner av låtar som spelades in under arbetet med deras album "Ok computer" från 1997. Anledningen är att sångaren Thom Yorkes minidisc-arkiv hackats och en person har krävt 150 000 dollar för att inte läcka det osläppta materialet.

Det brittiska bandet svarar nu med att släppa 18 timmar av "inte särskilt intressant musik" på musiksidan Bandcamp. Fansen uppmanas även att betala 18 brittiska pund för att avgöra om det hade varit värt att gruppen betalade för att publikens öron skulle besparas.

"Det var aldrig menat att nå offentligheten (även om vissa bitar hamnade på kassettupplagan). Det är inte särskilt intressant och väldigt, väldigt långt. Det är inget att ladda ned till telefonen. Regnigt ute, är det inte?", skriver bandmedlemmarna i ett inlägg på Instagram.

Materialet kommer bara att vara tillgänglig i 18 dagar från och med den 11 juni. Intäkterna kommer att gå till Extinction Rebellion, en organisation som anordnat klimatprotester i London, skriver BBC

Gruppen använder icke-våld och civil olydnad för att föra upp ekologiska frågor på den politiska agendan. Rörelsen startades i Storbritannien 2018 efter en uppmärksammad rapport från FN:s klimatpanel IPCC och har spridit sig till flera länder, bland annat Sverige.

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: