Spotify expanderar med över 80 länder till

22 februari 2021

Den utan tvekan största nyheten från Spotifys presskonferens var expansionen på över 80 länder till, världen över. Bland annat ska fler länder i Afrika kunna ta del av tjänsten, men också i Europa, Asien och Sydamerika. Dessutom kommer tjänsten finnas tillgänglig på ytterligare 36 språk.

Den enorma satsningen var bara en del av allt som musiktjänsten annonserade under sin stjärnspäckade presskonferens på måndagen. Den förinspelade filmen, som gästades av superkändisar som Khalid och Billie Eilish, förkunnade även att Spotify i år kommer erbjuda nya tjänsten Hi-Fi. Tjänsten kommer lanseras i ett begränsat antal länder, och lovar kunna leverera bättre ljudkvalitet för plattformens lyssnare.

Dessutom ska plattformen satsa ännu mer på podcasts, bland annat med nya verktyg för både kreatörer och annonsörer. Nya samarbeten presenterades också, som de med både Warner Brothers och AGBO. De förstnämnda ska tillsammans med Spotify lansera ”Batman Unburied” i podcastformat senare i år, där surroundljud ska spela en stor roll i användarupplevelsen.

AGBO, mer kända som Russo brothers och som till stor del legat bakom Marvels filmuniversum, har även de slutit ett avtal med Spotify om podcasts på plattformen. DN har även tidigare berättat om Barack Obama och Bruce Springsteens podd  ”Renegades: Born in the USA”, som har premiär i dag.

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: