Spotify lanserar i Ryssland och tolv andra länder

15 juli 2020

Ryssland räknas i dagsläget som den sjuttonde största strömningsmarknaden i världen, enligt skivindustrins branschorganisation Ifpi. Betydelsen av att befinna sig i landet väntas också öka snabbt under de kommande tio åren, rapporterar Variety.

Förutom lanseringen i Ryssland blev Spotify på tisdagen tillgängligt i tolv andra europeiska länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Belarus, Kazakstan, Kroatien, Kosovo, Moldavien, Montenegro, Nordmakedonien, Serbien, Slovenien och Ukraina.

”Lanseringen i de 13 länderna är ett viktigt ögonblick i Spotifys resa, framför allt eftersom vi välkomnar fans och artister på växande marknader som Ryssland, där strömning nu blir allmänt utbrett och där vi ser stora möjligheter för Spotify”, säger Gustav Gyllenhammar, ansvarig för marknader och prenumerationer på bolaget, i ett pressmeddelande.

I samband med lanseringen publicerade Spotify nära 200 spellistor med musik från de nya länderna, varav cirka 100 med fokus på rysk musik. I Ryssland väntas konkurrensen med andra strömningstjänster bli tydlig. Inte minst med Apple Music, som är marknadsledande med 28 procent av lyssnarna, rapporterar DI Digital.

Läs mer:

Apple utreds efter klagomål från Spotify

Spotifygrundarna donerar miljoner för att testa sjukvårdspersonal

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: