”Stranger things”-stjärna klimatstrejkar

20 september 2019

I dag äger klimatstrejker rum över hela världen. Den globala ungdomsrörelsen Fridays For Future växte fram ur Greta Thunbergs skolstrejk för klimatet och har på bara ett år fått förgreningar i ett stort antal länder. 

14-åriga ”Stranger things”-stjärnan Noah Schnapp är en av de amerikanska tonårsskådespelare som i en video på Fridays For Futures Instagramkonto uppmanar till klimatstrejk. 

– Medmänniskor, lyssna nu, för den 20 september kommer det att hända saker, säger Noah Schnapp i videon som publicerades i går.

Joshua Rush, Luke Mullen, Jenna Ortega och Skai Jackson är några av de andra skådespelare och tonårskändisar som säger att de ska strejka i dag. De uppmanar sina följare att göra detsamma. 

I videon, som inleds av Noah Schnapp, turas de om att läsa upp en text som beskriver klimatförändringarnas akuta karaktär: 

– Vi har redan sett några av klimatkrisens förödande effekter: större och farligare orkaner, bränder i Amazonas, matbrist. Om du vill göra skillnad för vår planet och kräva förändring av vår regering: Strejka för våra oceaner, strejka för våra skogar och strejka för varandra, säger de i videon, som avslutas med en kör:

– Strejka med oss!

Filmen är gjord av Luke Mullen och Joshua Rush. I USA är de kända från tv-serien ”Andi Mack” på Disney Channel. 

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: