Sven Wunder: Första utgåvan av albumet sålde slut direkt utan marknadsföring

16 juli 2020

Vad beror det stora intresset på tror du?

– Utgångspunkten har alltid varit att skriva musik som jag själv vill lyssna på. Att det sedan finns fler som vill lyssna på liknande musik är nog svaret på den frågan. ”Doğu çiçekleri”, första utgåvan av albumet ”Eastern flowers”, sålde slut direkt utan marknadsföring via skivbutiken Record Mania. Nu kommer båda skivorna att släppas i nya utgåvor för en större publik.

Hur skulle du beskriva ditt musikaliska uttryck?

– Det handlar främst om att skriva melodier och arrangemang. I uttrycket finns dock influenser från både jazz och soul som jag blandar med element av folkmusik från Östasien och runt den Levantinska sjön till exempel.

Vilka är dina viktigaste inspirationskällor?

– Jag måste nämna Ennio Morricone, han har varit en inspirationskälla för mig sedan mina tidiga tonår. När det kommer till svensk musik har Lars Gullin alltid varit min favorit. Han är en fantastisk kompositör och den största inom svensk jazz!

Vad gör du just nu?

– Nu arbetar jag med mitt tredje album. Det kommer att bli mer orkestralt. För tillfället skriver jag stråkarrangemang till inspelningarna som vi ska göra efter sommaren.

Läs mer:

Mårten Blomkvist: Ennio Morricone gjorde musiken till en av filmens stjärnor

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: