Tack för allt, Leslie Nielsen

05 december 2010

Click here to view the embedded video.

Ja, Leslie Nielsen dog ju i söndags vid den aktningsvärda åldern av 84 år. Inte så mycket att säga om det egentligen eftersom han faktiskt var relativt gammal, bättre då att minnas allt det fantastiskt roliga han åstadkom efter att han i början av 80-talet slagit in på komedibanan efter 30 år som seriös aktör.

Jag har aldrig skrattat så mycket åt en film som första, eller kanske femte, gången jag såg Titta vi flyger!. Jag var nog 13 år ungefär, och såg den en hel massa många gånger utan att tröttna.

Ingen kunde leverera de mest absurda repliker med samma stenansikte som Leslie Nielsen. Kolla bara den här klassiska scenen ovan från gamla tv-serien Police squad där han i rollen som Frank Drebin tillsammans med en kollega är hemma hos en kvinna vars make har mördats. Kvinnan frågar med gråten i halsen om Drebin vet hur det är att leva med en underbar man i 14 år, och han drar igång en makalös monolog om en kille han en gång delade lägenhet med. Efter det försöker de båda poliserna komma på bra förklaringar till varför mannen är död som kvinnan kan säga till sin dotter.

Genialiskt.

Söker man på Leslie Nielsen på Youtube kan man bli sittandes hur länge som helst. Här är en klassiker till.

Hämtat från TV-planeten

Skriv en kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: